14 071 (keuze 2)

Hoe helpen wij

Wij zijn het Sociaal wijkteam Leiden. Heeft u vragen of zorgen? Of heeft u hulp nodig? Dan zijn wij er voor u.

Wilt u helpen in uw wijk? Of heeft u ideeën voor uw buurt? Wij horen graag van u.

Waarmee helpen wij u?

Wij helpen u …

  • Als u geldzorgen heeft;
  • Als u hulp nodig heeft om zelfstandig te kunnen leven;
  • Als u problemen heeft met uw relatie;
  • Als u eenzaam bent of als u zich niet fijn voelt (bijvoorbeeld bij depressieve gevoelens);
  • Als u thuis te maken heeft met geweld.

Wijkteams

In Leiden zijn zeven sociale wijkteams. Voor iedere wijk is er één wijkteam. Heeft u problemen of maakt u zich zorgen over iemand anders? Dan kunt u naar een wijkteam toe bij u in de buurt.

Wat doen wij?

Wij vinden het belangrijk dat u niet rond blijft lopen met uw zorgen. Het sociaal wijkteam kan u helpen De mensen van het sociaal wijkteam gaan met u in gesprek. Waar zit u mee? Waar maakt u zich zorgen over? En welke wensen heeft u?

Samen gaan we uw probleem aanpakken. Wij geven u advies over wat u het best kunt doen. En we helpen u om een goede oplossing te vinden. Of we gaan op zoek naar de persoon die u het best kan helpen.

Het sociaal wijkteam is er voor alle wijkbewoners. We bieden hulp aan mensen met een beperking. We helpen ouderen die hulp nodig hebben om zelfstandig te blijven wonen. En alle andere mensen die het even niet meer alleen redden en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Hoe werkt het?

Wilt u onze hulp? Dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 14071. U kunt ons ook een bericht sturen via de website.

Heeft u aangegeven dat u hulp nodig heeft? Dan maken wij snel een afspraak met u. Wij voeren dan een gesprek met u. Dat doen we het liefst bij u thuis. Maar het kan natuurlijk ook bij ons op kantoor.

Tijdens het gesprek bespreken we uw zorgen. Daarna maken we samen een plan voor u. Daarin staat wat wij gaan doen. Ook staat in dit plan wat u zelf kunt gaan doen. Wij helpen u daarna om dit plan goed uit te voeren. Uw vrienden en familie kunnen daar soms bij helpen.

Het kan dat u speciale hulp nodig heeft die het sociaal wijkteam u niet kan geven. In dat geval zoeken wij de juiste persoon om u te helpen.

Het gesprek

Voelt u zich niet fijn? Wij willen graag met u praten. Wij kijken dan hoe we u het best kunnen helpen.

U vindt zo’n gesprek met ons misschien spannend. U hoeft natuurlijk niet alleen te zijn bij dat gesprek. U mag iemand uit uw gezin meenemen. Of een vriend of begeleider. Zij kunnen u helpen tijdens het gesprek.

Wilt u liever dat er iemand anders bij het gesprek is om u te helpen? Wij vragen dan of een onafhankelijke cliëntondersteuner bij het gesprek wil zijn. Deze persoon weet heel goed hoe hij/zij u moet helpen in het gesprek.

Wilt u dat er een ondersteuner van buitenaf bij het gesprek is?

Neem dan contact op met het MEE Servicepunt:
T 088 775 2000
info@meezhn.nl

Het Servicepunt staat u graag te woord.

Welzijn op Recept

Voelt u zich niet fijn? Voelt u zich alleen, of zou u graag meer willen bewegen of ondernemen op een dag? Misschien is Welzijn op Recept dan iets voor u!

Medicatie is niet altijd de beste oplossing. Uw huisarts kan een Welzijn op Recept voorschrijven, maar u kunt zich ook zelf aanmelden voor Welzijn op Recept bij Sociaal Wijkteam Leiden.  

U bespreekt vervolgens met een sociaal werker waar u tegenaan loopt, wat uw wensen zijn en waar u goed in bent. Samen met een sociaal werker onderzoekt u in een korte periode een passende oplossing voor uw wensen. Denk aan activiteiten bij u in de buurt, (vrijwilligers)werk, beweging of gezelschap.

 

Voor meer informatie belt u naar uw sociaal wijkteam. Direct aanmelden? Druk op onderstaande knop.

Trainingen

Wij geven regelmatig trainingen. Meer weten over deze trainingen?

Wij werken samen met…

Hulp nodig?

Het Sociaal wijkteam Leiden geeft u hulp en advies. Heeft u problemen? Een wijkteam bij u in de buurt kan u helpen.