Hulp bij …

Verlies en rouw

Soorten verlies

Er zijn veel soorten verlies. Iemand verliezen die u goed kent, is zwaar. U kan uw partner verliezen als uw relatie eindigt. Soms gaat iemand die u kent plotseling dood. Daarna volgt er een moeilijke tijd van rouw.

Een andere vorm van verlies is bijvoorbeeld als u niet meer kan werken. Uw gezondheid kan opeens minder worden. Of iets waar u van droomt blijkt niet haalbaar. Al die vormen van verlies kunnen zwaar zijn.

Veel mensen vinden het lastig om met dit verdriet om te gaan. Verdriet kan opeens komen, en gaat niet altijd weg. Verdriet kan ook lang blijven. Als iemand overlijdt, is het tweede jaar soms moeilijker dan het eerste!

Het proces

Verdriet is iets waar u doorheen moet. Hoe lang dat duurt en hoe u dat doet, is voor iedereen anders. Als uw partner jong sterft, moet u misschien in uw eentje zorgen voor uw kinderen. Dat maakt het extra moeilijk het verdriet te verwerken.

Heeft u verdriet? Of bent u in de rouw? Het helpt om met iemand te praten. Praten over uw verlies kan u helpen tijdens de tijd van rouw.

Als u met iemand wil praten over uw verdriet of verlies kunt u bij het sociaal wijkteam terecht. Wij luisteren naar uw verhaal en bieden u steun.

Hulp nodig?

Het Sociaal wijkteam Leiden geeft u hulp en advies. Heeft u problemen? Een wijkteam bij u in de buurt kan u helpen.