Hulp bij …

Relatie en gezin

Liefde en relaties

Liefde is belangrijk in het leven. De meeste mensen houden van hun partner. Een fijne relatie maakt mensen blij en rustig. Ook voor kinderen is het fijn als hun ouders goed met elkaar omgaan. Kinderen voelen zich dan fijn. Helaas gaat dat niet altijd goed.

Problemen met relaties

Veel mensen krijgt te maken met problemen in hun relatie. Als je langer samen bent, worden de verschillen tussen jou en je partner soms een probleem. Daardoor ontstaat vaak ruzie.

Een relatie kan ook veranderen. Een druk leven zorgt ervoor dat jij en je partner uit elkaar groeien. Grote veranderingen kunnen de relatie moeilijk maken. Bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, verhuizen. Of problemen met geld, ziekte of overlijden.

Het einde van de relatie

Het einde van een relatie of van een huwelijk doet veel pijn. Soms komen mensen er samen niet goed uit. De band tussen de ex-partners is dan niet goed, terwijl er nog veel geregeld moet worden.

Kinderen in het gezin kunnen in zo’n geval veel verdriet hebben. Het geeft voor hen veel onzekerheid en stress.

Hoe helpt u uw kinderen goed door deze periode? En hoe regelt u het met elkaar? Het is belangrijk om er zo goed mogelijk uit te komen.

Het sociaal wijkteam kan u helpen. Wij zorgen dat u goede afspraken maakt met elkaar. Dat doen we door met iedereen gesprekken te voeren. We praten met u alleen, en ook met het hele gezin.

Hulp nodig?

Het Sociaal wijkteam Leiden geeft u hulp en advies. Heeft u problemen? Een wijkteam bij u in de buurt kan u helpen.