Chatten met Veilig Thuis

8-6-2020 – Vanaf 25 mei is het mogelijk om te chatten met Veilig Thuis.

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Je krijgt als je belt een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn, die aandachtig naar je verhaal luistert. Deze medewerker zet samen met je alles op een rij, beantwoordt vragen en geeft advies. Ook kijkt hij of zij samen met jou welke hulp er nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven. Bel 0800-2000 (gratis).

Naast bellen is het nu ook mogelijk om te chatten met Veilig Thuis.

Chat met Veilig Thuis via de website https://www.veiligthuishollandsmidden.nl/

Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur kun je met een medewerker chatten, al je vragen stellen en advies vragen.

 Chat huisregels

  • De chat is bedoeld voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling en voor omstanders.
  • Via de chat kan er advies gevraagd worden over de situatie.
  • Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.
  • Via de chat kan geen officiële melding worden gedaan, daarvoor hebben we meer gegevens nodig dan we via de chat kunnen uitwisselen. Tijdens het chatten kunnen wij wel adviseren over het maken van een melding.
  • Het chatten met Veilig Thuis is 100% anoniem. Wij weten niet wie jij bent en dit hoef je ons ook niet te vertellen. Het chatgesprek is niet terug te herleiden naar jou als persoon. Wil je meer weten over jouw privacy? Bekijk dan ons privacystatement.